Palvelujen kuvaus

Jalkaterapeutin hoitotoimenpiteissä noudatetaan lääketieteellisiä ja tutkittuja hoitomenetelmiä. Tavoitteena on jalkojen terveyden ylläpitäminen ja liikkumista estävien haittojen ennaltaehkäisy ja hoitaminen.

 

Jalkojen hoito

Jalkojenhoito_1200x400

Jalkojen hoito alkaa perusasioiden selvittämisellä; kartoitetaan sairauksia ja allergioita, joilla voisi olla vaikutusta jalkojenhoitoon. Jalkojen hoito sisältää jalkakylvyn, jos siihen ei ole mitään vasta-aihetta, tällaisia on mm. haava tai muu ihorikko tai vasta sairastettu ruusuinfektio. Hoitoon kuuluu kynsien lyhennys, tarvittaessa ohennus ja siistiminen. Ihomuutosten, kuten kovettumien ja känsien hoito. Lopuksi rasvahieronta, johon sisältyy jalkaterän kevyt mobilisoiva käsittely. Koko jalkojenhoito kestää noin tunnin.
Jos asiakkaalla on lähete tai tutkimusmääräys, tehdään tapauskohtaisesti hoitosuunnitelma ja tarkka tutkimus jaloista sekä raportti lähettäneelle taholle.

 

 

Kynsien hoito

 

Kynsien hoito aloitetaan ensin pyyhepesulla. Kynnet leikataan, siistitään ja  tarvittaessa ohennetaan. Hoito viimeistellään jalkojen kevyellä rasvauksella. Hoidon kesto on puolisen tuntia.

 

 

 

Ihomuutoksen hoito

 

Hoito aloitetaan ihon paikallisella puhdistuksella. Ihomuutos voi käsittää  känsän tai kovettuman joka hoidetaan asianmukaisesti. Lopuksi  paikallinen rasvaus.
Syylän hoidossa poistetaan kovettuma ja tehdään hoidon aloitus hoitoaineella. Suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa jatkohoidon toteutus. Hoidon kesto noin puoli tuntia.
Kroonisten jalkahaavojen hoidossa noudatetaan yleisiä haavanhoito-ohjeita tai jo annettua suunnitelmaa.

 

 

Jalkojen virheasentotutkimus

 

Jalkojen virheasentotutkimus_1200x400

 

Yleensä jalkatutkimukseen tulleella asiakkaalla on ongelma, jonka syitä tutkimuksella kartoitetaan. Koko kehon asento tutkitaan ja yhdessä asiakkaan kanssa mietitään syitä, jotka ovat virheasentoon johtaneet. Tutkimuksella pyritään löytämään keinot joilla virheasento voidaan hoitaa pois tai ainakin haittaa pienentää.

 

 

Toiminnallinen harjoittelu

 

Toiminnallinen harjoittelu_1200

 

Toiminnallinen harjoitteluohjelma tehdään jokaiselle yksilöllisesti. Tavoitteena on jalkavoimistelulla ja tai venyttelyllä hoitaa jalkojen virheasento pois. Ohjelma sisältää asiakkaan omatoimisen harjoittelun ohjeet. Liikkeet harjoitellaan kertaalleen. Halutessaan asiakas voi tulla seurantakäynnille, jolloin katsotaan edistyminen ja mietitään mahdolliset uudet ohjeet.

 

Yksilölliset tukipohjalliset

 

Valmistan yksilöllisiä tukipohjallisia ns. kipsimenetelmällä eli tutkimuksen jälkeen asiakkaan jaloista otetaan muotti, jonka avulla valmistan lämpömuovatut tukipohjalliset. Aina kun mahdollista pohjallisista tehdään dynaamiset eli ne ohjaavat jalan liikettä oikeaan toimintaan tukematta kuitenkaan liikaa.
Pohjallisten materiaali on Eva eli etyylivinyyliasetaatti. Pohjalliset voi pestä kädenlämpöisessä saippuavedessä ja kuivataan huoneenlämmössä. Kuumaa vettä tai kuivausta ei voi käyttää.

 

 

Silikonituet varpaisiin

 

Silikonituet_1400x

Virheasentoiset varpaat hyötyvät usein puettavista apuvälineistä. Valmistan niitä yksilöllisesti silikonista. Ison varpaan oikaisijalla korjataan varpaan asentoa siten, että  tyvinivelen suurentunut kulma (vaivasenluu) suoristuu. Myös koukussa olevat varpaat kaipaavat joskus suoristajaa, näin ehkäistään esimerkiksi varpaan päähän tulevaa känsää. Varvasvälikänsä on kipeä ja hankala –sen ennaltaehkäisyyn on pehmeä, pieni silikonituki verraton apu.

 

 

Kynnen oikaisu jousella

 

Ison varpaan kynsi kasvaa joillakin helposti ihon sisään ja aiheuttaa kipua ja tulehdusta kynsivallissa. Tätä voidaan hoitaa laittamalla kynnen pintaan teräsjousi. Jousihoito kestää kolmesta kuukaudesta puoleen vuoteen tapauskohtaisesti. Jousi tarkastetaan aina kuukauden välein. Lopputulos on suorempi kynsi ja tulehduskierteen katkeaminen.

 

Lahjakortit

Jos et tiedä mitä hoitoa läheisesi tarvitsee, anna hänelle lahjakortti.